Suspansul licitațiilor pentru achiziționarea de materiale didactice destinate instituțiilor educaționale din Oradea a luat sfârșit în această săptămână. În centrul atenției au fost școlile, liceele, grădinițele și Palatul Copiilor. Câteva entități privilegiate au reușit să atragă ofertele din cele 14 loturi disponibile.
Firmele care s-au arătat interesează de dotarea Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” – suma fiind estimată la 304.449,83 lei fără TVA – includ Conti Grup, PRO TEHNIC, BELFIX DISTRIBUTIE SRL și INOX LINE HORECA S.R.L. Aceleași companii, cu excepția BELFIX DISTRIBUTIE SRL, și-au etalat ambițiile și pentru Colegiul Economic „Partenie Cosma”, suma fiind identică.
Lotul dedicat echipamentelor didactice pentru săli de sport – cu o valoare estimată la 1.913.709,99 lei fără TVA – a reușit să se bucure de propuneri din partea INTER SPORT, ISAMAR INVEST (cu sprijinul CENDERE TİCARET İTHALAT VE İHRACAT LIMITED ŞIRKETİ) și PRO TEHNIC.
Instrumentele pentru laboratoarele de fizică, cu o valoare estimată în jur de 1.136.495,62 lei fără TVA, au atras atenția DEEBO INTERNATIONAL. Aceeași companie își arată și interesul pentru laboratoarele de chimie și biologie, cu sume de 650.162,73 lei, respectiv 651.127,01 lei, excluzând TVA.
Acest proces de licitații face parte dintr-un proiect mai mare: „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Oradea”, finanțat printr-un Plan Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C15 – Educație, orchestrat de Primăria Oradea, prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.
În cadrul acestui proiect, toate instituțiile educaționale subordonate Consiliului Local Oradea vor fi recompensate cu mobilier, echipamente IT și materiale didactice. Astfel, echipamentele și mobilierul achiziționate din fonduri europene vor ajunge în 43 de școli, licee și grădinițe, precum și la Palatul Copiilor.
Planul prevede dotarea a 1.275 de săli de clasă și de grupă cu mobilier nou și materiale didactice. Toate cele 1.322 de săli vor intra în posesia unor table interactive, laptopuri, sisteme all-in-one, sisteme de sunet, camere de videoconferință, imprimante și scannere.
Mai mult, 31 de laboratoare de științe vor primi echipamente specifice, incluzând cinci laboratoare de fizică, patru de chimie, două de biologie și douăzeci multidisciplinare. Iar laboratoarele de informatică – în număr de 33 – se vor bucura de table interactive, sisteme desktop, laptopuri, echipamente de sunet, imprimante, camere pentru videoconferință și routere WiFi.
În cadrul proiectului, diverse dotări vor ajunge și în locurile destinate educației fizice și a învățământului tehnic: 40 de săli de sport și patru ateliere de practică își vor îmbunătăți infrastructura.
Această investiție ridică la un alt nivel angajamentul Primăriei Oradea de a moderniza infrastructura educațională, oferind astfel condiții optime pentru desfășurarea activităților didactice.
Vizualizări: 59