conecteaza-te cu noi

Național

Alegerile prezidențiale au fost anulate. Judecătorii CCR au anulat rezultatele primului tur. DOCUMENT

Publicat

pe

Judecătorii Curții Constituționale au decis anularea rezultatelor obținute în primul tur al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie 2024, o premieră istorică în România.

Judecătorii Curții Constituționale au decis să anuleze întregul proces electoral privind alegerea președintelui. Practic, primul tur de scrutin, iată, a fost anulat tocmai pentru că, spun judecătorii Curții Constituționale, vor să se asigure de corectitudinea și integritatea acestor alegeri.

Publicitate

O decizie care vine, iată, la capătul unei ședințe ce a început în joi dimineață, mai ales pe fondul debutului practic al celui de-al 2-lea tur de scrutin în diaspora. Sunt deja ore bune de când românii din afara granițelor au început să se prezinte la urne și să-și exprime opțiunile electorale. Peste 33.000 de oameni au votat deja.

Cei nouă judecători s-au întrunit, în primă fază, într-o ședință informală în care au încercat să dezbată și să analizeze posibilitatea de a discuta în mod oficial, de a declanșa practic, procedura jurisdicțională a plenului, tocmai pentru a lua în discuție în mod oficial cererile privind anularea primului tur de scrutin, cereri ce au venit joi, rând pe rând, aici la Curtea Constituțională, după desecretizarea rapoartelor serviciilor secrete, care au arătat foarte clar că Federația Rusă s-a implicat în mod direct în procesul electoral de la București și au influențat practic procesul de vot pe care l-a viciat Federația Rusă. 

Publicitate

Așadar, judecătorii Curții Constituționale au trecut într-un mod cât se poate de discret din acea ședință informală în plenul oficial al CCR, iar în urmă cu puțin timp au luat decizia de a anula acest proces electoral privind alegerea președintelui.

De altfel, în comunicatul ce a fost dat publicității se anunță foarte clar că în urma acestei decizii care este definitivă și general obligatorie, Guvernul va trebui să emită o nouă hotărâre prin care să anunțe un nou calendar privind alegerea președintelui, așa încât este deja mai mult decât evident că întreaga procedură se reia de la zero.

„În ședința din data de 6 decembrie 2024, Curtea Constituțională, în vederea asigurării corectitudinii și legalității procesului electoral, și-a exercitat atribuția prevăzută de art.146 lit.f) din Constituție și, cu unanimitate de voturi, a hotărât următoarele:

Publicitate

1. În temeiul art.146 lit.f) din Constituție, anulează întregul proces electoral cu privire la alegerea Președintelui României, desfășurat în baza Hotărârii Guvernului nr.756/2024 privind stabilirea datei alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 și a Hotărârii Guvernului nr.1061/2024 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2024.

2. Procesul electoral pentru alegerea Președintelui României va fi reluat în integralitate, Guvernul urmând să stabilească o nouă dată pentru alegerea Preşedintelui României, precum și un nou program calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare.

3. Prezenta hotărâre este definitivă și general obligatorie, se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se aduce la cunoştinţă publică

Publicitate

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârii, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea 1.

Compartimentul relații externe, relații cu presa și protocol al Curții Constituționale, se arată într-un comunicat de presă transmis de CCR”, se arată în comunicatul de presă.

Decizia vine după ce președintele României, Klaus Iohannis, a fost de acord cu declasificarea, potrivit legii, la solicitarea instituțiilor emitente, a informațiilor prezentate în CSAT în 28 noiembrie.

Publicitate

SRI precizează faptul că Georgescu Călin a declarat la Autoritatea Electorală Română ”zero lei buget de campanie electorală”, respectiv că nu a cheltuit nicio sumă.

Cu toate acestea, a fost identificat un utilizator al acestei rețele, care ”a realizat donații de peste un milion de euro”.

SRI: Atacatori cibernetici au compromis un server de hărți

Aceste postări au fost efectuate după ce în data de 19.11.2024, un incident cibernetic a targetat și a afectat infrastructura IT&C a AEP, în urma căruia atacatori cibernetici au compromis un server de hărți (gis.registrulelectoral.ro), conectat atât în exterior, la internet, cât și la rețeaua internă a AEP.

Publicitate

Acuzații privind primul tur al alegerilor prezidențiale

Călin Georgescu a încălcat legea privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, a ascuns sursele de finanţare şi a înşelat electoratul – a susţinut Sebastian Popescu, unul dintre cei doi candidați care au cerut anularea rezultatelor din primul tur.

Candidatul independent la alegerile prezidențiale Călin Georgescu a declarat deja că în cazul în care CCR anulează primul tur al alegerilor prezidențiale „va fi ridicol pentru că este total nedemocratic”.

Și Elena Lasconi a avertizat că anularea turului l al alegerilor prezidenţiale, ca urmare a sesizărilor depuse la CCR, ar fi o încălcare gravă a democraţiei.

Publicitate

La rândul său, gazetarul Cristian Tudor Popescu a catalogat anularea de către CCR a primului tur al alegerilor prezidențiale drept o „catastrofă” „și mai mare decât procentajul lui Călin Georgescu”.

Cum pot fi anulate alegerile prezidențiale în România

Potrivit art. 52, alin. 1 din Legea 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, Curtea Constituţională anulează alegerile în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului sau, după caz, ordinea candidaţilor care pot participa la al doilea tur de scrutin.

În această situaţie, Curtea va dispune repetarea turului de scrutin în a doua duminică de la data anulării alegerilor.

Publicitate

Alineatul 2 al aceluiaşi articol 52 prevede că cererea de anulare a alegerilor poate fi făcută de partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale reprezentate în Consiliul Minorităţilor Naţionale şi de către candidaţii care au participat la alegeri, în termen de cel mult 3 zile de la închiderea votării. Cererea trebuie motivată şi însoţită de dovezile pe care se întemeiază.

CCR trebuie să soluţioneze cererea până la data prevăzută de lege pentru aducerea la cunoştinţa publică a rezultatului alegerilor.

Curtea Constituţională trebuia să valideze, cel târziu până vineri, în lipsa unor contestaţii, rezultatul primului tur al alegerilor pentru preşedintele României, să anunţe numele primilor doi candidaţi clasaţi care se vor confrunta în turul al doilea şi care, conform rezultatelor anunţate de Biroul Electoral Central, sunt Călin Georgescu (independent) şi Elena Lasconi (USR), şi să asigure publicarea rezultatului în mass-media şi în Monitorul Oficial.

Publicitate

Cel de-al doilea tur de scrutin ar urma să aibă loc în 8 decembrie în ţară şi între 6-8 decembrie în străinătate. Campania electorală pentru cel de-al doilea tur începe în ziua în care s-a adus la cunoştinţa publică ziua votării şi se încheie în preziua votării.

Președintele AEP, Toni Greblă, a declarat, vineri dimineață, că potrivit legii, după anularea primul tur al alegerilor prezidențiale, noile alegeri se vor organiza pe 15 decembrie – primul tur și 29 decembrie – turul al doilea.

„Organizarea unui prim tur de scrutin pentru alegerea președintelui în 15 decembrie, al doilea tur urmând să se desfășoare în 29 decembrie, o dată care ne dă multe inconveniente în ceea ce privește organizarea alegerilor, desfășurarea alegerilor pe data de 29 decembrie”, a declarat Toni Greblă.

Publicitate

Țări în care au mai fost anulate alegerile prezidențiale

Ucraina – alegerile din 2004

În Ucraina au avut loc alegeri prezidențiale la 31 octombrie, 21 noiembrie și 26 decembrie 2004. Acesta a fost al patrulea rând de alegeri prezidențiale din Ucraina după independența față de Uniunea Sovietică.

În al doilea tur al alegerilor au intrat liderul opoziției Viktor Iușcenko și prim-ministrul în exercițiu Viktor Ianukovici, din partea Partidului Regiunilor. Curtea Supremă a Ucrainei a stabilit ulterior că alegerile au fost afectate de o falsificare generalizată a rezultatelor în favoarea lui Ianukovici.

În conformitate cu legea electorală a Ucrainei, pentru alegerea președintelui se utilizează un sistem în două tururi, în care un candidat trebuie să obțină majoritatea (50% sau mai mult) din totalul voturilor exprimate. Primul tur de scrutin a avut loc la 31 octombrie. Deoarece niciun candidat nu a obținut mai mult de 50% din totalul voturilor exprimate, la 21 noiembrie a avut loc un tur de scrutin între cei doi candidați cu cele mai multe voturi, Iușcenko și Ianukovici. Conform rezultatelor oficiale ale Comisiei Electorale Centrale, anunțate la 23 noiembrie, turul doi a fost câștigat de Ianukovici. Cu toate acestea, rezultatele au fost contestate de Iușcenko și de susținătorii săi, mulți observatori occidentali susținând că alegerile au fost fraudate.

Publicitate

Evenimentele ulterioare au condus la o criză politică în Ucraina, urmată de proteste desfășurate sub numele de „Revoluția portocalie”. Protestatarii au cerut repetarea celui de-al doilea tur de scrutin. La 3 decembrie, Curtea Supremă a Ucrainei a declarat invalide rezultatele turului doi de scrutin din 21 noiembrie 2004 și a dispus repetarea alegerilor.

Reluarea scrutinului a avut loc pe 26 decembrie. Viktor Iușcenko a fost declarat învingător cu 53% din voturi față de 44% pentru Ianukovici. Observatorii occidentali au raportat că scrutinul repetat a fost considerat „mai corect” decât scrutinele anterioare.

Austria – alegerile din 2016

Alegerile prezidențiale, primul tur, au avut loc în Austria pe 24 aprilie 2016, al doilea tur de scrutin fiind organizat pe 22 mai 2016. Cu toate acestea, rezultatele celui de-al doilea tur au fost anulate și a fost organizat un nou vot pe 4 decembrie 2016.

Publicitate

În primul tur al alegerilor, Norbert Hofer, candidat din partea Partidului Libertății din Austria (FPÖ), a obținut cele mai multe voturi. Alexander Van der Bellen, un candidat independent, s-a clasat pe locul al doilea. Candidații celor două partide guvernamentale, Partidul Social Democrat și Partidul Poporului Austriac, s-au clasat pe locurile patru și cinci, după independentul Irmgard Griss, care s-a aflat pe locul trei, ceea ce a dus la o criză guvernamentală și la demisia cancelarului Werner Faymann. Deoarece niciun candidat nu a obținut majoritatea voturilor, Hofer și Van der Bellen au intrat în al doilea tur în mai. În cadrul turului de scrutin, Van der Bellen l-a învins pe Hofer pe 23 mai 2016, după numărarea voturilor prin corespondență.

Pe 1 iulie, rezultatele celui de-al doilea tur de vot au fost anulate, după ce rezultatele din 20 dintre cele 117 districte administrative au fost contestate, iar Curtea Constituțională a Austriei a constatat că legea electorală austriacă a fost încălcată în 14 dintre acestea. Curtea a constatat că peste 77.900 de voturi prin corespondență au fost numărate prea devreme, însă fără a exista indicii că voturile au fost fraudulos manipulate. Al doilea tur a fost programat pentru 2 octombrie, dar a fost amânat pentru 4 decembrie 2016.

Van der Bellen a câștigat în cele din urmă alegerile din al doilea tur cu 53,8% din voturi. Hofer a recunoscut înfrângerea în fața lui Van der Bellen atunci când rezultatul a devenit clar, la scurt timp după închiderea urnelor. Van der Bellen a depus jurământul ca al 12-lea președinte al Austriei pe 26 ianuarie 2017.

Publicitate

Continuați să citiți
Publicitate
Click pentru a comenta

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Național

Decizie BEC. Candidatura lui Călin Georgescu a fost respinsă

Publicat

pe

De

stirileprotv.ro

Biroul Electoral Central s-a întrunit duminică, de la ora 18.00, pentru a decide asupra validării sau invalidării candidaturilor depuse până acum pentru alegerile prezidenţiale din luna mai.

Potrivit unor surse, BEC a respins candidatura lui Călin Georgescu.

Publicitate

Prima reacție a venit de la George Simion, președintele AUR: „Respingerea dosarului de candidat a lui Călin Georgescu e un nou abuz și o continuare a loviturii de stat dată pe 6 decembrie. Jos Ciolacu, jos dictatorii!”

Potrivit legii, în cazul lui Călin Georgescu şi al lui Nicuşor Dan, membrii BEC trebuie să ia o hotărâre până la miezul nopţii de duminică.

Publicitate

În cazul candidaturii lui Crin Antonescu, decizia poate fi luată până marţi, la ora 24.00.

În faţa sediului BEC se află zeci de simpatizanţi ai lui Călin Georgescu. Potrivit unor surse neoficiale, BEC ar fi validat candidatura lui Nicuşor Dan. Apoi Biroul Electoral central ar fi suspendat şedinţa după ce ar fi constatat lipsa unei semnături pe o anexă din dosarul lui Georgescu.

Ședinţa BEC a fost suspendată pentru 10 minute, în condiţiile în care membrii Biroului Electoral Central ar fi constatat lipsa unei semnături pe o anexă depusă la dosarul de candidatură al lui Călin Georgescu.

Publicitate

Candidaturile depuse de vineri până acum

Primul prezidenţiabil care şi-a depus candidatura, ca independent, a fost actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan. Acesta s-a prezentat, vineri, la ora 12.00, la BEC, având şi cele peste 200.000 de semnături necesare înscrierii în cursa prezidenţială.

Tot în cursul zilei de vineri, patru ore mai târziu, şi-a depus candidatura şi controversatul candidat suveranist Călin Georgescu, tot ca independent, în prezenţa a câtorva sute de simpatizanţi care au adus cu ei portrete ale sale şi care i-au scandat numele, dar şi alte lozinci, creând haos în faţa sediului BEC şi obligându-i pe jandarmi să înconjoare zona cu garduri de protecţie.

Cu un sfert de oră înaintea independentului Călin Georgescu, la sediul BEC au ajuns liderul AUR, George Simion, şi preşedinta POT, Anamaria Gavrilă, care au declarat că îl susţin pe Georgescu. Întrebat, la ieşirea din sediul Biroului Electoral Central, după ce şi-a depus candidatura, ce va face dacă nu se va regăsi pe buletinul de vot, Georgescu a răspuns: „Este imposibil!”

Publicitate

Duminică, la ora 13.00, şi-a depus candidatura la Preşedinţia României Crin Antonescu, susţinut de coaliţia de guvernare, iar la ieşirea de la Biroul Electoral Central el a declarat că nu se clatină, mulţumind soţiei sale şi celor care l-au susţinut. „Voi uni această naţiune, voi întări aceată naţiune”, a dat el asigurări.

Încă de duminică dimineaţă, în faţa sediului BEC, din Centrul Vechi al Capitalei, s-au adunat atât simpatizanţi ai lui Crin Antonescu, cu pancarte pe care scria ”Crin preşedinte”, dar şi susținători ai lui Călin Georgescu, în aşteptarea deciziei de duminică seară, a BEC, în privinţa validării sau invalidării candidaturilor.

Cel puţin în cazul lui Călin Georgescu şi al lui Nicuşor Dan, membrii BEC trebuie să ia o hotărâre, potrivit legii, până la miezul nopţii de duminică. În ceea ce priveşte candidatura lui Crin Antonescu, depusă astăzi, membrii BEC au la dispoziţie 48 de ore pentru a lua o decizie, care va trebui dată cel târziu marţi, la ora 24.00.

Publicitate

Până sâmbătă, la ora 16.00, în termenul legal de 24 de ore de la depunerea candidaturii lui Călin Georgescu, la BEC fuseseră depuse peste 1.200 de contestaţii. De asemenea, au fost depuse aproximativ 300 de contestaţii şi împotriva lui Nicuşor Dan.

Publicitate
Continuați să citiți

Național

Președintele interimar Ilie Bolojan promite transparență: „Alegerile din mai vor fi corecte și libere

Publicat

pe

De

Facebook Ilie Bolojan

Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, a avut marți, 18 februarie 2025, prima sa întâlnire oficială cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în țară, desfășurată la Palatul Cotroceni. În discursul său, Bolojan a transmis trei mesaje esențiale: stabilitate, consolidarea democrației și continuitatea politicii externe.

Referindu-se la stabilitatea guvernamentală în contextul unui an financiar dificil, președintele interimar a declarat: „România are o coaliție de guvernare ce asigură stabilitatea țării. Gestionarea responsabilă a bugetului, menținerea unui nivel ridicat al investițiilor, care să genereze creștere economică și creșterea calității serviciilor publice, sunt condițiile pentru o bună guvernare.”

Publicitate

În ceea ce privește anularea alegerilor prezidențiale din 2024, Bolojan a explicat: „La sfârșitul anului trecut, pe fondul unor ingerințe externe, Curtea Constituțională a luat o decizie legată de procesul electoral. Este evident că această situație a generat provocări, iar unii au perceput-o drept o criză. A fost o situație excepțională, gestionată cu instrumente democratice.” El a reafirmat angajamentul pentru organizarea unor alegeri libere și corecte în luna mai: „Pentru alegerile prezidențiale ce vor fi organizate în luna mai, obiectivul nostru – al tuturor instituțiilor – este de a lucra pentru un proces electoral liber, corect și transparent.”

În ceea ce privește politica externă, președintele interimar a subliniat continuitatea direcțiilor strategice ale României: „Direcțiile principale ale politicii externe rămân neschimbate.” El a reafirmat apartenența țării la Uniunea Europeană și NATO, parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii și deschiderea pentru cooperare cu toți partenerii care împărtășesc aceleași valori și principii.

Această întâlnire evidențiază eforturile președintelui interimar Ilie Bolojan de a consolida încrederea comunității internaționale în angajamentele și direcțiile asumate de România, demonstrând o abordare pragmatică și responsabilă în gestionarea provocărilor actuale.

Publicitate

Publicitate
Continuați să citiți

Național

„Înfiorător spectacol de lumini și umbre în Suceava: Depozit de cauciucuri transformat într-un infern de flăcări și fum! RO-Alert sună alarma.”

Publicat

pe

De

Într-o etalare fulgurantă de flăcări și fum, o uriașă dezordine a izbucnit, marți dimineața, la un sanctuar al cauciucurilor din pitorescul Argestru, Suceava. Căpătând putere în cuibul său de cauciuc, incendiul a devenit eroul neonorat al zilei, forțându-ne să ne confruntăm cu o situantie de urgență.

Alin Găleată, numele care astăzi ocupă funcția de purtător de cuvânt al ISU Suceava, a transmis că brigașii militari cu 7 autoturisme de intervenție sunt încălțați cu echipament de protecție și pătrund cu bravură în miezul luptei cu incendiul. În meciul acestui behemot de flăcări, potențialul de întăriri este pregătit pentru orice dinamică ar putea lua această bătălie incendiară.

Orientându-se prin un văl dens de fum, pompierii se confruntă cu flăcările peste un vast teren de aproximativ 500 de metri pătrați. Fumul umple cerul ca un memento sinistru al distrugerii care se desfășoară în zona industrială.

Fiecare locuitor din Argestru a primit un mesaj de seară bună – un mesaj Ro-Alert destinat sănătății și securității acestora, sugestând precauții specifice în cazul unor astfel de evenimente de proporții gigantice. Astăzi, Argestru este în război cu forțele naturii, dar, cu curajul și eforturile eroilor noștri locali, speranța rămâne vie.




Continuați să citiți
Publicitate
Ultimele noutatiacum 20 de ore

Tristete mare în lumea boxului! „Prosop”, omul care l-a găsit pe Leonard Doroftei, e inconsolabil și gata să renunțe la tot în timpul Săptămânii Sfinte – VEZI VIDEO

Ultimele noutatiacum 20 de ore

Trage pe dreapta în Vinerea Mare cu un test de inteligență! Adaugă niște plusuri și minusuri la ecuația narămană 9 + 2 = 5 + 1 și vezi cât de deștept ești!

Ultimele noutatiacum 2 zile

Cum să faci un cozonac pufos: o rețetă pe care o poate face oricine! Fiți atenți câtă drojdie folosiți.

Ultimele noutatiacum 2 zile

Neîncredere totală. O gașcă de tineri din Vaslui a pus la cale o farsă cu un accident fatal pe drum.

Ultimele noutatiacum 3 zile

„Patru zodii vor avea o zi deosebită pe 16 aprilie – Mercur intră în Berbec! Verifică dacă ești printre norocoși.”

Ultimele noutatiacum 3 zile

Miercurea Mare, zi crucială pentru creștini: Cum ne aduce aminte de trădarea lui Iisus și ce ar trebui să evităm să facem astăzi.

Localacum 3 zile

Curtile europene spun: judecătoarele pedepsite pentru abuz de serviciu nu afectează independența justiției.

Ultimele noutatiacum 4 zile

„Pregătește un miel delicios la cuptor: 4 rețete gustoase pentru masa de Paște”

Ultimele noutatiacum 4 zile

Bolojan are sarcina de a le spune americanilor de ce nu au mai avut loc alegerile. Oaspeții din SUA vin la Cotroceni pentru niște discuții mega importante.

Localacum 4 zile

„Gata cu mici cadouri pentru medici – Mulțumirile pacienților vor ajunge doar la spitale prin donații”

Localacum 4 zile

„Alarmant! creștere de 35% a victimelor traficului de persoane în 2024, în România”

Ultimele noutatiacum 5 zile

„Un expert în bani ne dezvăluie un mister: De ce un parfum cunoscut costă cu 1.000 de lei mai mult în România comparativ cu America?”

Ultimele noutatiacum 5 zile

Care e perechea perfectă pentru tine în dragoste, bazat pe zodie?

Localacum 5 zile

Atenție la înșelăciunile de Paște: păgubiți de călătorii în dificultate!

Localacum 5 zile

„Avocat prins cu mâța-n sac: Trei ani de închisoare pentru că a obținut 3 milioane lei dintr-un caz în care nu era implicat!”

Ultimele noutatiacum 6 zile

„Horoscopul zilei de 13 aprilie 2025! Află ce 5 zodii primesc vești bune de Florii!”

Ultimele noutatiacum 6 zile

„Ponta susține că Nicușor Dan îi asaltează contul de TikTok cu ‘roboți’ și îl acuză de comportament neloial”

Localacum 6 zile

„Numerele fraudei telefonice în numele BNR țâșnesc periculos de sus!”

Ultimele noutatiacum 7 zile

Ziua 1144 de conflict în Ucraina: Atac cu drone lasă în urmă foc și victime în Kiev. Discuțiile despre mineralele prețioase între SUA și Ucraina devin tot mai încordate.

Ultimele noutatiacum 7 zile

Știri din stele pentru săptămâna aceasta: Vezi care zodii primesc un ajutor cosmic pentru planurile lor și care zodii trebuie să facă ordine în priorități.

Lifestyleacum 4 luni

Povestea unei iubiri care luptă pentru viață

Businessacum 11 luni

Opinia îndrăzneață a unui economist renumit din România: „Dacă salariul tău net este sub 1.500 de euro, eșecul este doar al tău.”

Lifestyleacum 12 luni

Alimentele care contribuie la longevitate. Ce feluri de mâncare te pot ajuta să ai o viață mai lungă?

Sănătateacum 12 luni

Școlile din Oradea organizează o campanie gratuită de sigilare a dinților pentru elevi.

Localacum 11 luni

Primarul Comunei Holod, Sandu Sasaran: Un Lider Devotat Comunității

Localacum 10 luni

Rezultate la alegerile locale din județul Bihor 2024

Localacum 11 luni

Florin Copos, actualul primar al comunei Dobrești, transformare remarcabilă a comunei prin proiecte de succes.

Economiceacum 11 luni

„Plan de majorare a pensiilor minime și soluții pentru cei fără documente de muncă”

Știriacum 11 luni

OpenAI a debutat cu o nouă creație de inteligență artificială și o variantă desktop a lui ChatGPT.

Politicăacum 5 luni

Fără partide, doar fapte! Dorin Curtean își anunță candidatura independentă – Care este misiunea lui?

Știriacum 12 luni

Comandantul-șef al armatei ucrainene a afirmat că situația de pe front s-a „deteriorat”. Trupele Kievului se retrag din anumite zone.

Localacum 11 luni

Promisiuni neîmplinite și scandaluri în administrația actuală din comuna Sâmbăta

Localacum 11 luni

Campanie Electorală Tensionată la Tinca: Candidatul PNL, Vlad Popa, Supus unei Campanii Agresive.

Politicăacum 11 luni

Locuitorii Nojoridului cer schimbare: De ce FLORIN VASILE CIURDARIU este răspunsul la nevoile comunității.

Localacum 6 luni

Noii primari tineri din Bihor promit schimbare și dezvoltare

Localacum 1 an

Politistii de la crima organizata Oradea fac curatenie printre dealerii de droguri din Cluj-Napoca

Politicăacum 12 luni

Politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. În Iași, primarul Mihai Chirica este implicat în 4 dosare penale.

Politicăacum 12 luni

Marcel Boloș a anunțat că Ministerul Finanțelor a făcut toate demersurile pentru a garanta că toți cei 4,74 milioane de pensionari din România vor primi banii înainte de Paște.

Internationalacum 1 an

O turistă a fost jefuită în aeroport, pierzând bijuterii de peste 30.000 de euro. Hoțul a profitat de neatenția ei, lăsând-o cu inima frântă și încrederea șifonată în oameni.

Businessacum 12 luni

Acțiunile Netflix au înregistrat o scădere vineri, după ce compania a anunțat planurile de a nu mai publica datele privind numărul de abonați începând din 2025.

Publicitate

Trending

While viewing the website, tap in the menu bar. Scroll down the list of options, then tap Add to Home Screen.
Use Safari for a better experience.